Opstartinstructies

Start

Welkom bij Rekenjebeter.

Het klaarzetten van het oefenprogramma Rekenjebeter kost je ongeveer 10 minuten. Hierna heb je er vrijwel geen omkijken meer naar.

Hulp en ondersteuning

In deze handleiding lees je precies wat je moet doen om aan de slag te kunnen met Rekenjebeter. Heb je dit product aangeschaft voor meerdere mensen? Lees dan onze Eerste keer gebruiken instructie.

Een spelersaccount aanmaken

• Klik in het menu op Beheer – Nieuwe speler.
  • Het spelersaccount wordt standaard gekoppeld aan het product Rekenjebeter.
  • Klik achter Groep op het blauwe pijltje en geef aan of je een student of werkende bent.
  • Kies in het menu Geslacht je geslacht.
  • Vul je Voornaam in.
  • Vul je Achternaam in.

Let op: Gebruik geen leestekens, dat geeft problemen met inloggen.

• Bijvoorbeeld: Vul Leon i.p.v. Léon.
  • Bijvoorbeeld: Vul d Amie i.p.v. d’Amie.
  • Vul achter Geboren je geboortemaand en jaar in.
  • Wij adviseren je om ook een E-mailadres in te voeren. Dit is niet vereist, maar wel aan te raden. Hiermee is het mogelijk om een nieuw wachtwoord op te vragen als je deze vergeten bent.
  • Klik op OK nadat alles is ingevuld.

Je ontvangt nu een mailtje waarmee je het wachtwoord van je spelersaccount kunt instellen. Als je bent ingelogd vind je onder de menu-optie i aan de linkerkant een pagina met uitleg over de spelersomgeving. Deze kan je ook hier vinden.

Adaptief, hoe werkt dat?

AdaptiefDe oefenprogramma’s van Oefenweb zijn uniek vanwege de wetenschappelijk bewezen adaptieve technologie, welke is ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee krijgen spelers altijd opgaven en feedback aangeboden op het eigen niveau. Snel veel goede antwoorden geven leidt vanzelf tot moeilijkere opgaven. Bij te moeilijke opgaven kunnen spelers fouten maken of op het vraagteken klikken. De computer registreert dit en zal weer een opgave kiezen uit een makkelijker gebied. Alleen bij de eerste keer spelen zal het programma even moeten zoeken wat het niveau is van de speler.

Vanwege de adaptieve werking is de spelomgeving van een speler uitsluitend bedoeld voor deze speler. Het niveau van de opgaven wordt namelijk bepaald door de antwoorden die een speler geeft. Vandaar dat het in het belang is van een speler dat verder niemand in zijn of haar spelomgeving speelt.

Problemen met de online leeromgeving?

Op moderne, goed onderhouden computers (niet ouder dan 2 jaar) zullen onze producten zonder problemen werken. Een minimale beeldschermresolutie van 1024 x 768 pixels is vereist. Javascript moet zijn ingeschakeld.

Als je Internet Explorer gebruikt, moet je minimaal Internet Explorer 10 hebben. Voor een optimale gebruikerservaring adviseren wij Firefox 3 of hoger, Safari 3.2 of hoger, of een recente versie van Google Chrome.