Opstartinstructies

Start

Welkom bij Rekenjebeter.
Het klaarzetten van het oefenprogramma Rekenjebeter kost u ongeveer een half uur tot een uur. Hierna heeft u er vrijwel geen omkijken meer naar.

Voor alle spelers worden automatisch inloggegevens gegenereerd waarna ze zonder verdere instructie aan de slag kunnen met onze producten.

Hulp en ondersteuning

Als u bent ingelogd, vindt u in het helpmenu van de backend een aantal instructies. U kunt beginnen met de Eerste keer gebruiken instructie waarin wordt uitgelegd hoe u de speler(s) kunt invoeren.

Inloggen Spelers

Spelers loggen net als beheerders en docenten in via het inlogscherm van onze producten. Hiervoor heeft een gebruiker een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Na het invoeren van de spelers kunt u de inloggegevens van deze accounts vinden in de backend (Beheer – Spelerwachtwoorden).

Inloggen kan op de inlogpagina van Rekenjebeter.

Wijzigen wachtwoorden

U kunt de wachtwoorden van spelers aanpassen in de backend. Ga naar Beheer – Spelerwachtwoorden en klik hiervoor op Bewerken achter de naam van de speler in het wachtwoordenoverzicht. U kunt tevens uw eigen inloggegevens van het beheerdersaccount aanpassen. Ga hiervoor naar beheer wijzig (mijn) wachtwoord.

Wilt u de producten zelf ook eens spelen?

Als u bent ingelogd met uw eigen inloggegevens van het beheerdersaccount heeft u de mogelijkheid om onze producten uit te proberen door te klikken in de menubalk op Spelomgeving.

Middels de Spelomgeving ziet u exact wat spelers zien wanneer ze onze spellen spelen. Het belangrijke verschil met de producten voor spelers is dat de resultaten in uw Spelomgeving niet worden opgeslagen. Het is puur bedoeld om spellen uit te proberen. Wilt u wel dat uw resultaten worden opgeslagen? Maak dan voor uzelf een spelersaccount aan en log hiermee in.

Adaptief, hoe werkt dat?

AdaptiefDe oefenprogramma’s van Oefenweb zijn uniek vanwege de wetenschappelijk bewezen adaptieve technologie, welke is ontwikkeld aan de Universiteit van Amsterdam. Hiermee krijgen spelers altijd opgaven en feedback aangeboden op het eigen niveau. Snel veel goede antwoorden geven leidt vanzelf tot moeilijkere opgaven. Bij te moeilijke opgaven kunnen spelers fouten maken of op het vraagteken klikken. De computer registreert dit en zal weer een opgave kiezen uit een makkelijker gebied. Alleen bij de eerste keer spelen zal het programma even moeten zoeken wat het niveau is van de speler.

Vanwege de adaptieve werking is de spelomgeving van een speler uitsluitend bedoeld voor deze speler. Het niveau van de opgaven wordt namelijk bepaald door de antwoorden die een speler geeft. Vandaar dat het in het belang is van een speler dat verder niemand in zijn of haar spelomgeving speelt.

Resultatenrapportage

Onze producten hebben een uitgebreide resultatenrapportage. Dit biedt inzicht in sterke en zwakke punten, veelgemaakte fouten en de ontwikkeling van spelers. Het geeft tevens een goed beeld van het niveau van spelers op verschillende domeinen ten opzichte van referentiegroepen.

De resultaten bekijkt u in een sectie- of groepsoverzicht. Per speler wordt hier de score vergelijken met vergelijkbare spelers. De referentiegroep kunt u naar wens aanpassen naar een andere vergelijkingsgroep.
Daarnaast kunt u zien wanneer de spelers voor het laatst hebben gespeeld en hoeveel opgaven er zijn gemaakt.
Ten slotte kunt u een individueel overzicht voor een speler inzien. Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van de domeinscores, veelgemaakte fouten, ontwikkelingsgrafieken en individuele gegevens van de speler.

Wilt u meer informatie over het gebruik van de backend en resultaten rapportage? Bekijk dan de instructie resultaten van spelers.

Problemen met de online leeromgeving?

Op moderne, goed onderhouden computers (niet ouder dan 2 jaar) zullen onze producten zonder problemen werken. Een minimale beeldschermresolutie van 1024 x 768 pixels is vereist. Voor audiospellen is Adobe Flash vereist; de iPad maakt gebruik van HTML5. Javascript moet zijn ingeschakeld.

Als u Internet Explorer gebruikt, moet u minimaal Internet Explorer 9 hebben. Voor een optimale gebruikerservaring adviseren wij Firefox 3 of hoger, Safari 3.2 of hoger, of een recente versie van Google Chrome.