Beschikbaarheid spellen

Backend

U heeft de mogelijkheid om per speler (of voor alle spelers) te bepalen welke spellen gespeeld kunnen worden. Op deze manier kunt u de programma’s volledig naar uw hand zetten.

U hoeft de Spelinstelling niet te gebruiken. In dat geval zijn alle spellen voor alle spelers beschikbaar.

let op! Voor nieuwe spelers geldt dat ze minimaal één keer moeten inloggen voordat het mogelijk is om de Spelinstelling in te stellen. Nadat ze hebben ingelogd verschijnt er achter de naam van de speler de optie Bewerken. Vanaf dat moment kunnen de individuele instellingen worden gewijzigd.

Waarom de Spelinstellingen wijzigen?

Als bepaalde spellen voor de speler(s) niet relevant zijn, kan het overzichtelijk zijn om deze uit te zetten. Dit is echter geen vereiste – de speler kan er ook gewoon voor kiezen om geen gebruik te maken van de irrelevante spellen. Mocht u ook gebruik maken van de Toets Verpleegkundig Rekenen houdt er dan rekening mee dat in de toets wel alle domeinen aan bod komen.

1. Spelinstelling wijzigen:

Hoe werkt het?

• In de backend onder Beheer – Spelinstelling kan de omgeving per speler of voor alle spelers van het abonnement tegelijkertijd worden ingesteld.

1.a. Spelinstelling van een speler wijzigen

Indien u de instelling van  speler wilt wijzigen dan klikt u in de backend op Beheer – Spelinstelling, vervolgens achter de naam van de speler op Bewerken. Wanneer er nog geen Bewerken achter de naam van een speler staat dan betekent dit dat de speler nog niet heeft ingelogd.

• Op deze pagina kunt u kiezen uit drie instellingen. Wanneer u op Standaard of Alternatief klikt, ziet u in de tabel eronder welke spellen beschikbaar zijn.
  • Indien u zelf een omgeving wilt instellen dan klikt u op Aangepast. Vervolgens verschijnt er een tabel waarmee u zelf de spellen aan of uit kunt zetten.
  • Klik op OK als u de gewenste Spelinstelling heeft bepaald. In het overzicht ziet u nu onder de kolom Spelinstelling dat deze speler een persoonlijke instelling heeft gekregen.

1.b. Spelinstelling van alle spelers wijzigen

Indien u de spelinstelling van alle spelers wilt wijzigen, dan klikt u via Beheer – Spelinstelling achter de naam die u voor het abonnement heeft opgegeven op bewerken.

• Op deze pagina kunt u kiezen uit drie instellingen. Wanneer u op Standaard of Alternatief klikt, ziet u in de tabel eronder welke spellen beschikbaar zijn.
  • Indien u zelf een omgeving wilt instellen dan klikt u op Aangepast. Vervolgens verschijnt er een tabel waarmee u zelf de spellen aan of uit kunt zetten.
  • Klik op OK als u de gewenste Spelinstelling heeft bepaald. In het overzicht ziet u nu onder de kolom Spelinstelling dat iedereen een persoonlijke instelling heeft gekregen. Indien er verder niets wordt aangepast, krijgen alle spelers van dit abonnement automatisch deze instelling.

2. Overzicht van de verschillende Spelinstellingen

Rekenjebeter biedt de keuze uit drie verschillende instellingen van de volledige spelomgeving. Er zijn twee voorgeprogrammeerde instellingen: de Standaard en de Alternatieve instelling en er is een spelomgeving die handmatig kan worden ingesteld: de Aangepaste instelling.

Standaard Instelling:

Als u niets instelt, dan krijg een speler automatisch de Standaard instelling aangeboden. In deze instelling zijn alle spellen beschikbaar.

Alternatieve instelling:

U kunt ook voor de tweede voorgeprogrammeerde instelling kiezen, de Alternatieve instelling. In deze instelling zijn die spellen beschikbaar die gericht zijn op apothekers. Dit zijn de spellen Vloeibare medicatie en Vaste medicatie.

Aangepaste instelling:

De Aangepaste Instelling bevat alleen de spellen waarvan u wilt dat ze beschikbaar zijn.