Beschikbaarheid spellen

Backend

Als beheerder of docent heeft u de mogelijkheid om per speler, sectie of organisatie te bepalen welke spellen gespeeld kunnen worden. Op deze manier kunt u de programma’s volledig naar uw hand zetten.

U hoeft de Spelinstelling niet te gebruiken. In dat geval zijn alle spellen voor alle spelers beschikbaar.

Let op! Voor nieuwe spelers geldt dat ze minimaal één keer moeten inloggen voordat het mogelijk is om de Spelinstelling in te stellen. Nadat ze hebben ingelogd verschijnt er achter de naam van de speler de optie Bewerken. Vanaf dat moment kunnen de individuele instellingen worden gewijzigd.

Waarom de Spelinstellingen wijzigen?

Als bepaalde spellen voor de speler(s) niet relevant zijn, kan het overzichtelijk zijn om deze uit te zetten. Dit is echter geen vereiste – de speler kan er ook gewoon voor kiezen om geen gebruik te maken van de irrelevante spellen. Mocht uw instelling ook gebruik maken van de Toets Verpleegkundig Rekenen houdt er dan rekening mee dat in de toets wel alle domeinen aan bod komen.

1. Spelinstelling wijzigen:

Hoe werkt het?

• In de backend onder Beheer – Spelinstelling kan de omgeving per speler en per sectie (door docenten) of per organisatie (door beheerders) worden ingesteld.

1.a. Spelinstellingen van de organisatie wijzigen (alleen voor beheerders):

Indien u als beheerder de instelling van de organisatie wilt wijzigen dan klikt u via Beheer – Spelinstelling achter de naam van de organisatie op bewerken.

• Op deze pagina kunt u kiezen uit drie instellingen. Wanneer u op Standaard of Alternatief klikt, ziet u in de tabel eronder welke spellen beschikbaar zijn en welke uitstaan.
  • Indien u zelf een omgeving wilt instellen dan klikt u op Aangepast. Vervolgens verschijnt er een tabel waarmee u zelf kunt bepalen of de spellen aan- of uitstaan.
  • Klik op OK als u de gewenste instelling heeft bepaald. In het overzicht van de organisatie ziet u nu de nieuwe instelling staan voor de gehele organisatie. Indien er verder niets wordt aangepast, krijgen alle spelers van de organisatie automatisch deze instelling.

1.b. Spelinstelling van de sectie wijzigen:

Indien u als docent (of beheerder) de instelling van de sectie wilt wijzigen klikt u in de backend op Beheer – Spelinstelling en vervolgens achter de relevante sectie op Sectie overzicht. Vervolgens klikt u achter de naam van de sectie op Bewerken.

• Op deze pagina kunt u kiezen uit drie instellingen. Wanneer u op Standaard of Alternatief klikt, ziet u in de tabel eronder welke spellen beschikbaar zijn en welke uitstaan.
  • Indien u zelf een omgeving wilt instellen dan klikt u op Aangepast. Vervolgens verschijnt er een tabel waarmee u zelf kunt bepalen of de spellen aan- of uitstaan.
  • Klik op OK als u de gewenste instelling heeft bepaald. In het overzicht van de sectie ziet u nu de nieuwe instelling staan voor de gehele sectie. Indien er verder niets wordt aangepast, krijgen alle spelers van de sectie automatisch deze instelling.

1.c. Spelinstelling van een speler wijzigen:

Indien u de instelling van een individuele speler wilt wijzigen dan klikt u in de backend op Beheer – Spelinstelling, vervolgens op het gewenste Sectie overzicht en ten slotte achter de naam van de speler op Bewerken. Voor nieuwe spelers geldt dat ze minimaal één keer moeten inloggen voordat het mogelijk is om de Spelinstelling in te stellen. Nadat ze hebben ingelogd verschijnt er achter de naam van de speler de optie Bewerken.

• Op deze pagina kunt u kiezen uit drie instellingen. Wanneer u op Standaard of Alternatief klikt, ziet u in de tabel eronder welke spellen beschikbaar zijn en welke uitstaan.
  • Indien u zelf een omgeving wilt instellen dan klikt u op Aangepast. Vervolgens verschijnt er een tabel waarmee u zelf kunt bepalen of de spellen aan- of uitstaan.
  • Klik op OK als u de gewenste Aangepaste Instelling heeft bepaald. In het organisatie overzicht ziet u nu onder de kolom Gepersonaliseerd dat er 1 speler in de sectie een persoonlijke instelling heeft gekregen.

2. Overzicht van de verschillende Spelinstellingen

Rekenjebeter biedt de keuze uit drie verschillende instellingen van de volledige spelomgeving. Er zijn twee voorgeprogrammeerde instellingen: de Standaard en de Alternatieve instelling en er is een spelomgeving die handmatig kan worden ingesteld: de Aangepaste instelling.

Standaard Instelling:

Als u niets instelt, dan krijg een speler automatisch de Standaard instelling aangeboden. In deze instelling zijn alle spellen beschikbaar.

Alternatieve instelling:

U kunt ook voor de tweede voorgeprogrammeerde instelling kiezen, de Alternatieve instelling. In deze instelling zijn die spellen beschikbaar die gericht zijn op apothekers. Dit zijn de spellen Vloeibare medicatie en Vaste medicatie.

Aangepaste instelling:

De Aangepaste Instelling bevat alleen de spellen waarvan u wilt dat ze beschikbaar zijn.