Eerste keer gebruiken

Start

In deze instructie lees je hoe je de Rekenjebeter leeromgeving kunt klaarmaken voor gebruik. Doorloop de stappen 1 t/m 3 en jij en eventuele andere spelers kunnen werken met Rekenjebeter.

1. Een individuele speler aanmaken

• Klik in het menu op Beheer – Nieuwe speler.
  • Het spelersaccount wordt standaard gekoppeld aan het product Rekenjebeter.
  • Klik achter Groep op het blauwe pijltje en geef aan of de speler een student of werkende bent.
  • Geef in het menu Geslacht het juiste geslacht van de speler aan.
  • Vul de Voornaam in.
  • Vul de Achternaam in.

Let op: Gebruik geen leestekens, dat geeft problemen met inloggen.

• Bijvoorbeeld: Vul Leon i.p.v. Léon.
  • Bijvoorbeeld: Vul d Amie i.p.v. d’Amie.
  • Vul achter Geboren de juiste geboortemaand en jaar in van de speler.
  • Indien gewenst kan je ook het E-mailadres van de speler invoeren. Dit is niet vereist, maar wel aan te raden. Hiermee is het mogelijk voor de speler om een eigen wachtwoord aan te maken.
  • Klik op OK nadat alles is ingevuld.
  • Herhaal de voorgaande stappen voor het invoeren van eventueel meerdere spelers.

2. Spelers koppelen aan het product

Spelers kunnen pas spelen in Rekenjebeter als ze zijn gekoppeld aan één of meer producten. Dit koppelen aan een product kan al gedaan worden bij het invoeren van de spelers (stap 1 van deze handleiding). Wanneer dit nog niet is gebeurd, dan kan je dit ook apart doen onder Beheer – Product Toewijzing.

Wanneer je een speler toegang geeft tot Rekenjebeter verbruik je één licentie. Het aantal licenties dat je kan gebruiken heb je tijdens het bestelproces vastgelegd. Middels een bijbestelling kan je voor het eind van de abonnementsperiode dit aantal wel ophogen.

• Voor het koppelen van spelers aan het product Rekenjebeter ga je in het menu naar Beheer – Product Toewijzing.
  • Vink het vakje voor de naam van het product aan om alle spelers toegang te geven tot het product.
  • Vink achter de naam van elke speler het product aan als je een individuele speler toegang wilt geven.

Vanaf het moment dat spelers gekoppeld zijn aan het product kunnen ze inloggen met hun eigen inloggegevens. Deze inloggegevens zijn automatisch gegenereerd en kan je terugvinden in het menu onder Beheer – Spelerwachtwoorden.

3. Resultatenrapportage

Onze producten hebben een uitgebreide resultatenrapportage. Dit biedt inzicht in sterke en zwakke punten, veelgemaakte fouten en de ontwikkeling van spelers. Het geeft tevens een goed beeld van het niveau van spelers op verschillende domeinen ten opzichte van referentiegroepen.

De resultaten bekijkt u in een sectie- of groepsoverzicht. Per speler wordt hier de score vergeleken met vergelijkbare spelers. De referentiegroep kan je naar wens aanpassen naar een andere vergelijkingsgroep.
Daarnaast kan je zien wanneer de spelers voor het laatst hebben gespeeld en hoeveel opgaven er zijn gemaakt.
Ten slotte kan je een individueel overzicht voor een speler inzien. Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van de domeinscores, veelgemaakte fouten, ontwikkelingsgrafieken en individuele gegevens van de speler.

Wil je meer informatie over het gebruik van de backend en resultaten rapportage? Bekijk dan de instructie resultaten van spelers.